Fakir Testa (fakir)
Comments 0
- zirkoliko on 16 desembre, 2019 in

En cadascuna de les actuacions del Fakir Testa ens preguntem què és el dolor, què és la vulnerabilitat, què és la ferida, quines altres finestres inesperades s’obren i tanquen en el cos humà. El seu espectacle desafia els límits de el cos humà i expressa els anhels d’escamotejar el sofriment i escapar a la mort. Com tot art és un pas més enllà al sentit: en el cas de Testa ens fa percebre, esdevé sensible, la insensibilitat.

Fakir Testa porta 15 anys recorrent mig món amb els seus espectacles. És amant del foc, de la seva manipulació i de la història del fakirisme, del qual és un fervent investigador.

Es va submergir en aquest món el 2003, amb “Siamès Kanibal”, realitzant performances d’art corporal extrem, sent pioners en la suspensió corporal a Espanya. L’any 2007 Jaime és totalment absorbit pel Fakir Testa i res torna a ser el mateix, forjant la seva carrera en els espectacles de carrer. S’ha temperat en els millors festivals de circ i màgia així com cabarets, esdeveniments privats i festes locals de 17 països, adaptant els seus números a diferents formats.

L’esperit és sempre que el públic participi, se sorprengui i s’il·lusioni. Fakir Testa aconsegueix el fantàstic efecte que la realitat sembli una il·lusió. Manté el llegat dels millors fakirs europeus de principi del segle passat i del freakshow americà i el reinventa amb força als escenaris.