Els Premis Zirkòlika atorguen el Premi a la trajectòria al pallasso i pedagog Claret Papiol en una Nit de Circ retransmesa en directe per La Xarxa+
Comments 0
- zirkoliko on 19 desembre, 2023 inUncategorized
Els Premis Zirkòlika atorguen el Premi a la trajectòria al pallasso i pedagog Claret Papiol en una Nit de Circ retransmesa en directe per La Xarxa+

Els premis Zirkòlika de Circ de Catalunya han nominat un total de 25 espectacles i 5 iniciatives de formació i projecció del circ i atorgaran un total de 11 guardons entre les diferents categories de Premis.

La Nit de Circ dels Premis Zirkòlika se celebrarà el proper dimecres 20 de desembre a la carpa del Circ Històric Raluy situada al Port Vell del Moll de la Fusta de Barcelona, a les 20 h.

Les entrades per aquesta especial Nit de Circ, que comptarà amb la actuació més de 30 artistes i música en directe, és per tot tipus de públic i es poden adquirir de forma anticipada.

El pallasso, actor i pedagog Claret Papiol rebrà el Premi a la seva trajectòria en una gala retransmesa en directe per La Xarxa+.  

Torna la Nit de Circ del lliurament dels Premis Zirkòlika, enguany, la catorzena edició es retransmetrà en directe per La Xarxa+, la nit del 20 de desembre a les 20.00 h. i també la podran gaudir els aficionats i tot el públic en directe a la carpa del Circ Històric Raluy instal·lat al Port Vell del Moll de la Fusta de Barcelona.  

La gala, sota la direcció de Martí Torras, comptarà amb les actuacions de pallasses i pallassos, acròbates, trapezistes i malabaristes en un espectacle presentat per la també directora i pallassa Marta Sitjà.

L’espectacle oferirà les actuacions de Roi Borrallas, pallasso i mim(premiat com a millor pallasso 2022); la companyia Non Sin Tri, amb els malabars i acrobàcies al damunt d’un monocicle (premiats com millor companyia emergent 2022); Adrian Schvarzstein, pallasso i també director del Premi al millor espectacle de circ de carpa de la darrera edició.

També formaran part de les actuacions de la Nit de Circ dels Premis, el duo de corda aèria format per les trapezistes germanes Iolanda i Rebeca Gutiérrez, fundadores de la companyia Capicua (nominada al millor espectacle de carrer 2022); el número de hula hoop de Núria Luna Llena; el de fantasia de malabars còmics de Mr. Copini; i el  trío Bàrbara a la barra russa del Circ Històric Raluy (nominats als millor números de circ i espectacle de carpa 2022).

L’espectacle tindrà també molts moments divertits amb l’actuació de la pallassa i conductora de la gala Marta Sitjà que ha convocat a totes les pallasses dels voltants per acompanyar-la durant el lliurament dels Premis Zirkòlika 2023, uns guardons que es donen cada any als millors espectacles, artistes i projectes de circ.

Aquest any els Premis han rebut un total de 102 candidatures que opten a 11 guardons diferents que valoren els diferents formats i estils de fer circ avui en dia a més de donar un reconeixement als projectes de formació, de circ social i de la projecció del circ.

Premi a la trajectòria: Claret Papiol

El jurat dels Premis Zirkòlika d’aquest any format per 30 artistes, professionals i especialistes del món del circ han decidit per unanimitat donar aquest any el premi honorífic de la trajectòria al pallasso, actor i pedagog Claret Papiol.

Antoni Maria Claret Papiol March (Barcelona, 18/03/1954) va cofundar juntament amb Jaume Mateu a començaments de 1976 el duet de pallassos Germans Poltrona.

Claret va passar al 1980 a formar part del grup de titelles Marduix i seguidament va cofundar la Companyia Còmica La Ganga amb la que va representar l’obra El gran sidral (1983).

Al 1988 va actuar de nou amb Tortell Poltrona a Hiper-perplex-Turbo i va fundar la Companyia Claret Clown, amb la que ha creat espectacles com Karkagrankajadas (1989), Míster Gagman o la Teorría de la Risa (1989), Ple de Buit (1991), Tours Culturals Tourmix (1998), Ipso Flauto (1999), Sóc un pallasso (2007) o K.O.L. 1714 (2013).

També ha actuat en altres produccions com Tot esperant Godot (1999), Petita feina per a pallasso vell (2009), Devos a vós (2006) o Els exploradors de l’aigua (2017); programes de TV3 com Fes Flash (1985-87) o El Capità Enciam (1993-94) i fins i tot va fer de Messieur Loyal a la primera edició dels Premis Zirkòlika (2010) i al Circ Raluy (2011)

Paral·lelament a la seva carrera artística ha exercit la docència com professor de clown a l’escola El Galliner de Girona.

Ha rebut diversos reconeixements al llarg de la seva trajectòria com el Premi Sabatot Alegre (2008), el Premi Fad-Sebastià Gasch (2008) i el Nas d’or del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà (2018).

Informació pràctica

NIT DE CIRC DELS PREMIS ZIRKÒLIKA. PREMIS DE CIRC DE CATALUNA 2023

Dimecres 20 desembre, a les 20 h. Circ Històric Raluy (Barcelona)

Compra d’entrades: https://bit.ly/nitdecirc2023  (venta anticipada – entrades des de 15€)

18:30 h. Obertura portes i animacions musicals exteriors amb la Forzuda.

19:30 h. Accés a l’interior de la carpa del circ.

20 h. Inici de l’espectacle. Durada: 2 hores sense entreacte.

22 h. Espai de trobada amb els artistes de circ i sopar a peu dret amb el servei de beguda i pizza de La Forzuda.

23:30 h. Fi de l’acte

Espai: Carpa del Circ Històric Raluy, instal·lada al Moll de la Fusta, Port Vell de Barcelona – https://maps.app.goo.gl/z1bLTZ5D8EaFJPYD6   

Retransmissió televisiva: https://www.laxarxames.cat/home