Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya

Els Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya són uns premis de suport i reconeixement al treball artístic dels artistes i companyies de circ, així com a les iniciatives i projectes per fomentar i visibilitzar les arts del circ.

Els Premis estan organitzats per la revista Zirkòlika, la revista de les arts circenses.

Neixen l’any 2010 amb l’objectiu de donar visibilitat i promocionar les produccions de circ, dignificant i contribuint a la professionalització del sector i a la creació de nous públics.

Els objectius dels Premis Zirkòlika són:

 • Donar visibilitat als espectacles exhibits, creats i produïts a Catalunya.
 • Contribuir a la professionalització, la creació i promoció de circuits d’exhibició.
 • Mostrar el potencial del circ amb la creació de nous públics.
 • Cohesionar el sector amb una trobada anual.
 • Implicar als agents i representants del circ en l’organització dels Premis.

Nit de Circ

Els Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya són els premis de referència del món del circ. Els Premis Zirkòlika són un esdeveniment de promoció i difusió del circ que s’organitza anualment a Barcelona amb una Nit de circ, una gala-espectacle de lliurament de premis a les millors creacions de circ.

La gala dels Premis Zirkòlika és una veritable Nit de Circ obert a tots els públics. Cada any reuneix al sector professional, als mitjans de comunicació, a personalitats públiques i institucionals i al públic general per compartir i gaudir d’un espectacle de circ i de la proximitat i unió de tot el sector del circ.

Els Premis Zirkòlika de circ de Catalunya tenen l’objectiu de donar reconeixement i notorietat al circ. Per assolir aquest objectiu, els organitzadors dediquen els màxims recursos a la difusió de la realitat del circ en totes les seus vessants per tal d’ajudar a la normalització d’aquesta art escènica perquè pugui rebre l’atenció que li correspon dins el món cultural català.


Requisits per presentar-se als Premis Zirkòlika

Els espectacles que poden optar als Premis són tots aquells s’hagin pogut presenciar a Catalunya durant els darrers dos anys i que encara estiguin en situació de ser programats.

No importa que siguin espectacles estrenats els darrers anys, l’important és que encara es continuen programant. També poden presentar-se totes les iniciatives per fomentar el circ i els projectes de circ social i comunitari.

El període de presentació de candidatures està obert tot l’any, els terminis de cada edició dels premis marcarà l’edició a la qual podran optar.


Categories

Actualment hi ha 11 categories de Premis atenent al principal format dels espectacles:

 • Espectacles de circ de CARPA
 • Espectacles de circ de SALA
 • Espectacles de circ de CARRER
 • NÚMEROS DE CIRC
 • Espectacles de PALLASSES/PALLASSOS
 • – ARTISTA/COMPANYIA EMERGENT

Als Premis Zirkòlika valorem també les iniciatives per la PROJECCIÓ DEL CIRC, els projectes de CIRC SOCIAL i la TRAJECTÒRIA d’una companyia o projecte.

 • Iniciatives per la FORMACIÓ I LA PROJECCIÓ DEL CIRC
 • Projectes de CIRC SOCIAL
 • Premi a la TRAJECTÒRIA

I tant el Jurat dels Premis com el públic en general pot premiar qualsevol espectacle amb dues categories més:

 • Premi Zirkòlika ESPECIAL
 • Premi de VOTACIÓ POPULAR

Zirkòlika organitza els Premis

Els premis estan organitzats per l’entitat Zirkòlika, un projecte no lucratiu de difusió i comunicació de les arts del circ.

Zirkòlika edita des de l’any 2004 l’única revista de divulgació general  especialitzada en circ, i a més manté un complet i variat portal d’informació per internet (www.zirkolika.com), amb noticies d’actualitat, un calendari de festivals, agenda d’espectacles, entrevistes i reportatges varis.

Paral·lelament Zirkòlika treballa amb la formació d’especialistes en Circ organitzant unes Jornades d’especialització teòriques; incideix amb la creació de nous públics amb una activitat cultural educativa per escoles i instituts (Avui, Circ!).

I finalment contribueix al suport a la creació amb la pròpia organització dels Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya.

Per a més informació contactar al correu electrònic a: zirkolika@yahoo.es o bé trucar al telèfon 93 119 16 99.