Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya

web insert 6

Els Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya són uns premis de suport i reconeixement al treball artístic dels artistes i companyies de circ, així com a les iniciatives i projectes per fomentar i visibilitzar les arts del circ.

Els Premis estan organitzats per la revista Zirkòlika, la revista de les arts circenses.

Neixen l’any 2010 amb l’objectiu de donar visibilitat i promocionar les produccions de circ, dignificant i contribuint a la professionalització del sector i a la creació de nous públics. Els objectius dels Premis Zirkòlika són:

–  Donar visibilitat als espectacles creats i produïts a Catalunya.

–  Contribuir a la professionalització, la creació i promoció de circuits d’exhibició.

–  Mostrar el potencial del circ per la creació de nous públics.

–  Cohesionar el sector amb una trobada anual.

–  Implicar als agents i representants del circ en l’organització dels Premis.

Els Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya són els premis de referència del món del circ a Catalunya. Els Premis Zirkòlika són un esdeveniment de promoció i difusió del circ que s’organitza anualment a Barcelona amb una Nit de circ, una gala-espectacle de lliurament de premis a les millors creacions de circ.

La gala dels Premis Zirkòlika és una veritable Nit de Circ que reuneix al sector professional, als mitjans de comunicació, a personalitats públiques i institucionals i al públic general per compartir i gaudir d’un espectacle de circ i de la proximitat i unió de tot el sector del circ.

Els Premis Zirkòlika de circ de Catalunya tenen l’objectiu de donar reconeixement i notorietat al circ. Per assolir aquest objectiu, els organitzadors es comprometen a dedicar els màxims recursos a la difusió de la realitat del circ en tots els seus vessants per tal d’ajudar a la normalització d’aquesta art escènica perquè pugui rebre l’atenció que li correspon dins el món cultural català.

Requisits per presentar-se als Premis Zirkòlika

Els espectacles que poden optar als Premis són tots aquells s’hagin pogut presenciar a Catalunya durant els darrers dos anys i que encara estiguin en situació de ser programats. No importa que siguin espectacles estrenats els darrers anys, l’important és que encara es continuen programant.

També poden presentar-se totes les iniciatives per fomentar el circ realitzades durant aquest any. El període de presentació de candidatures està obert tot l’any, els terminis de cada edició dels premis marcarà l’edició a la qual podran optar. Formulari de participació.

Zirkòlika organitza els Premis

Els premis estan organitzats per l’entitat Zirkòlika, un projecte no lucratiu de difusió i comunicació de les arts del circ. Zirkòlika edita des de l’any 2004 l’única revista especialitzada en circ, i a més manté un complet i variat portal d’informació per internet (www.zirkolika.com), amb un calendari de festivals, agenda d’espectacles, notícies i reportatges varis.

Paral·lelament Zirkòlika treballa amb la formació d’especialistes en Circ organitzant unes Jornades d’especialització teòriques; incideix amb la creació de nous públics amb una activitat cultural educativa per escoles i instituts (Avui, Circ!).

I finalment contribueix al suport a la creació amb la pròpia organització dels Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya.

Per a més informació contactar al correu electrònic a: zirkolika@yahoo.es