Els Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya arriben a l’onzena edició i se celebraran al Mercat de les Flors
Comments 0
- zirkoliko on 3 desembre, 2020 inNotícies
Els Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya arriben a l’onzena edició i se celebraran al Mercat de les Flors
  • La trobada anual del circ català se celebrarà el dimecres dia 23 de desembre a Barcelona
  • Com a novetat, enguany es crea el premi a la millor iniciativa de circ social, que s’afegeix a les altres deu categories
  • La Nit de Circ es podrà seguir en directe a través del Facebook i Youtube de Zirkòlika i de la Xarxa de Televisions Locals, que retransmetrà íntegrament la gala

Tot i la pandèmia i les dificultats per a les arts en viu, els Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya tiren endavant i es faran, com cada any des del 2010. Enguany, el de l’onzena edició, es lliuraran durant la gala Nit de Circ que se celebrarà el pròxim dimecres, dia 23 de desembre, a la sala Maria Aurèlia Capmany (MAC) del Mercat de les Flors, a Barcelona.

En total, s’atorgaran 11 guardons (millor espectacle de carpa, millor espectacle de sala, millor espectacle de carrer, millor companyia emergent, millor número de circ, millor espectacle de pallassos, millor trajectòria, millor iniciativa per a la projecció del circ, premi especial i premi de votació popular). Com a novetat, es crea el premi a la millor iniciativa de circ social.

Companyies, entitats i professionals de les arts circenses poden participar als premis a través d’una convocatòria que està oberta fins el pròxim 8 de desembre. Per presentar-se, només cal accedir a aquest enllaç bit.ly/PremisZRK20 i presentar la candidatura.

Entre totes les propostes rebudes es triaran el nominats d’aquesta nova edició d’uns premis que tenen com a objectiu promocionar el circ i, alhora, dignificar i contribuir a la professionalització del sector i dels artistes i companyies de circ català.

Des de la seva creació l’any 2010, la Nit de Circ s’ha convertit en una cita anual per a tot el sector. Està organitzada per la revista Zirkòlika i compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.  

Els premis també volen donar visibilitat a tots els espectacles de qualitat creats i produïts a Catalunya els anys 2019 i 2020, cohesionar el sector, obrir circuits d’exhibició i mostrar l’enorme potencial del circ català en una vetllada que serveixi de punt de trobada del món del circ, tant dels professionals del sector com del públic general. La Nit de Circ es podrà seguir també en directe a través de les televisions de la Xarxa de Comunicació Local, que retransmetrà íntegrament les actuacions de la gala i el lliurament dels premis.