Nominats Premi Zirkòlika millor espectacle de circ 2015

1) ‘Esquerdes’ de Hotel Iocandi

Espectacle de carrer creat per la jove companyia Hotel Iocandi (premi Zirkòlika a la millor companyia novell 2014) estrenat el 2015. El trio (Tomeu Amer, Griselda Juncà i Joana Gomila) explica una història d’amor i desamor a través de la música i diferents tècniques circenses: equilibris amb escala lliure, dansa acrobàtica, trapezi, verticals i molt d’humor.

2) ‘Pals’ de Cíclicus

Espectacle de sala de la companyia Cíclicus estrenat en la passada edició del Festival Grec (2015) que gira al voltant de la mort d’un artista de circ. L’espectacular escenografia està formada per pals de fusta i rodes de carro que es munten i desmunten per convertir-se en aparells de circ i poder així presentar números de funambulisme, perxa xinesa o cordal llisa.

3) ‘Sifonòfor’ de Animal Religion

Acròbates multiinstrumentistes i una soprano descobreixen nous sons i moviments en un espectacle de sala burlesc que fusiona el circ (corda llisa, verticals, manpulació d’objectes i perxa xinesa) amb música de Bach, Prokofiev i Rakhmàninov.

4) ‘Xarivari Blues’ de Circo Los

Espectacle de carrer inspirat en la música i la pel·lícula The Blues Brothers.  Amb un ritme trepidant i molt sentit de l’humor, l’espectacle està protagonitzat per un quartet (Antonio Correa, Boris Ribas, Igor Buzato i Roberto Carlos) i inclou números de malabars, equilibris al monocicles, llit elàstic i acrobàcies a terra

 

Nominats Premi Zirkòlika al millor número de circ 2015

1) ‘Bunkai’. Amer i Àfrica. Equilibris acrobàtics i mà a mà

Número acrobàtic que barreja tècniques circenses (equilibris acrobàtics i mà a mà) amb el karate i està protagonitzat per Amer Kabbani (portor) i Àfrica Llorens (àgil). Aquests dos artistes es van conèixer a La Central del Circ de Barcelona l’any 2011 i presenten en aquest número els resultats de la seva investigació.

2) ‘Escalat’. Manel Rosés. Equilibris

Número d’equilibrisme que es presenta en una escala amb vuit esgalons i està protagonitzat per Manel Rosés, artista que va guanyar un or al prestigiós Festival Mondial du Cirque de Demain (París) amb la companyia Balagans. Actualment forma part de la ‘troupe’ acrobàtica eia (Premi Ciutat de Barcelona 2011).

3) ‘Scratch’. Acrobarouf. Bàscula

Número de bàscula executat per tres artistes (Antonio Terrones, Raphaël Hérault i Kritonas Anastasopoulos) que es van conèixer a l’escola de circ ESAC (Bèlgica) l’any 2007 i han estat enrolats durant dos anys a Cirque du Soleil amb l’espectacle Amaluna.

4) ‘Simbiosis’. La Fem Fatal. Trapezi doble

Número de trapezi doble executat per Toni Gutiérrez i Asvin López sobre la intensitat de les relacions de la vida. Una metàfora portada al circ sobre la simbiosi que transita entre l’humor absurd i la innocència.

5) ‘Into the shadows’. Maria Villate. Equilibrisme i contorsió

Número visual d’equilibrisme, contorsió i dansa que juga amb l’ombra del cos i està executat per l’artista Maria Villate, del Col·lectiu Tierra. El número recrea un univers que ens transporta a un món animal, vegetal i fantàstic.

 

Nominats Premis Zirkòlika millor companyia emergent 2015

1) En Diciembre 

Formada pels artistes Sílvia Capell i Sergio González, la companyia es va crear l’any 2014 i en l’última edició de FiraTàrrega va estrenar Purpusii, un espectacle sobre la convivència entre dues persones que inclou exercicis de roda Cyr, trapezi i perxa xinesa.

2) Imaga

Formada per Ingrid Esperanza i Melissa Scioscia, la companyia ha iniciat un procés d’investigació de la tècnica de suspensió capil·lar i ha creat noves imatges d’aquesta disciplina antiga i bastant oblidada.

3) Oriol Escursell

Especialitzat en trapezi fix, es va graduar l’any 2012 a la Scuola di Circo Contemporaneo Flic de Torino (Itàlia). Recentment ha estrenat a la fira de circ Trapezi (Reus) Nullpunkt, un número basat en el moviment i l’equilibri sobre un trapezi a baixa alçada.

4) Sugar

Fundada l’any 2014 per Andrea Sperotto (perxa xinesa, pallasso i manipulació d’objectes) i Pietro Selva (malabarista) ha estat una de les companyies en residència a La Central del Circ (Barcelona), on ha presentat recentment Canards, una peça d’investigació corporal inspirat en l’univers dels animals.

5) Vol de Ment

Companyia de quadrant aeri creada fa dos anys pels artistes Jordi Serra (portor) i Amanda Delgado (àgil) que forma part del Col·lectiu La Persiana. Cadàver exquisit és  el nom del seu primer espectacle.

 

Premi Zirkòlika a la millor iniciativa per a la projecció del circ 2015

Categoria sense nominacions. Reconeix el treball d’una persona o projecte per la projecció del circ català.

 

Premi Zirkòlika especial

Categoria sense nominacions. Premia un aspecte important d’un espectacle o companyia (música, posada en escena, direcció, trajectòria).

 

Premi Zirkòlika  de votació popular 2015

Categoria sense nominacions. El decideix el públic i els aficionats al circ pel seu espectacle preferit.

 

Premi Concurs de Pintura, Dibuix i Graffiti de Circ 2015

Categoria sense nominacions. Concurs celebrat al Picnic Circus Barcelona en homenatge a l’artista i pintor Joan Soler-Jové.