Oberta la convocatòria per als Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya 2018
Comments 0
- zirkoliko on 26 juliol, 2018 inNotícies
Oberta la convocatòria per als Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya 2018

La revista Zirkòlika ha obert la convocatòria adreçada a tots els artistes i companyies de circ que volen optar als Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya 2018, que enguany arriben a la novena edició i se celebraran el pròxim dimecres 19 de desembre a Barcelona. La convocatòria està oberta a qualsevol producció de circ que s’hagi programat a Catalunya durant els anys 2017 i 2018 i que tingui previst mantenir l’espectacle, el número o la creació durant el 2019. També poden presentar-s’hi totes les iniciatives per fomentar el circ realitzades al llarg d’aquest 2018.

Les propostes es poden enviar fins al 5 de novembre a través d’aquest formulari. Per presentar la sol·licitud cal indicar la categoria del premi al qual s’opta, el nom del número o espectacle, la disciplina, una breu descripció i l’enllaç a un vídeo d’1 a 4 minuts, a més del correu electrònic, el telèfon mòbil i la pàgina web de l’artista o companyia. Un jurat extern a l’organització decidirà els nominats i els guardonats de cadascuna de les categories. Els Premis Zirkòlika consten de vàries categories que reconeixen el treball de qualitat i les diferents formes i estils de fer circ.

Les categories a les quals es poden inscriure les companyies són:

Millor espectacle de circ de sala. Aquest premi reconeix una producció de circ en format de sala. Es valora el resultat final de l’espectacle però també aspectes com el vestuari, la posada en escena, la música o la il·luminació.

Millor espectacle de circ de carpa. S’hi poden presentar tots els espectacles presentats a Catalunya durant els anys 2017 i 2018.

Millor espectacle de circ de carrer. Aquest premi reconeix una producció de circ en format de carrer que s’hagi vist a Catalunya durant els anys 2017 i 2018.

Millor número de circ. S’atorga a un número de circ d’una durada no superior als 20 minuts. Es valorarà el número tècnicament i també la seva posada en escena. Aquest número pot formar part d’un espectacle susceptible de ser premiat en alguna altra categoria.

Millor companyia o artista emergent. S’atorga al primer espectacle d’una companyia en què tots els seus membres han començat recentment la seva vida com a professional. També es pot concedir el premi a un/a artista novell.

Millor iniciativa per a la projecció del circ. Aquest premi s’atorga a la millor iniciativa, de qualsevol tipus, que hagi ajudat a la projecció del circ de Catalunya. S’inclouen en aquest premi accions locals i també internacionals, així com activitats que tinguin a veure amb la gestió, la producció o la teoria del circ.

Millor trajectòria. Es premia a un artista, companyia o entitat que destaqui per la seva trajectòria.

Millor espectacle de pallassos. Aquesta categoria està adreçada a tots els espectacles de pallassos o còmics estrenats durant els anys 2017 i 2018.

Premi Zirkòlika especial. És un premi obert. Es concedeix a un espectacle que destaqui per la seva posada en escena, música, direcció o vestuari etc.

Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ. L’espectacle guanyador es beneficiarà d’una gira per quatre ciutats catalanes valorada en 20.000€.

Durant el mes de novembre es coneixerà la llista de nominacions de totes les categories. Els Premis Zirkòlika de Circ 2018 es lliuraran el dimecres 19 de desembre a Barcelona, en el marc de la ja tradicional Nit de Circ. Estan organitzats per la revista de circ Zirkòlika amb la implicació de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX i compten amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona. Des de la seva creació, l’any 2010, la Nit de Circ s’ha convertit en una cita esperada per a molts artistes i companyies. El seu objectiu és promocionar el circ i, alhora, dignificar i contribuir a la professionalització dels artistes i companyies.