Oberta la convocatòria per optar als Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya 2019
Comments 0
- zirkoliko on 8 octubre, 2019 inNotícies
Oberta la convocatòria per optar als Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya 2019

Les companyies poden presentar propostes fins al 5 de novembre

La desena Nit de Circ se celebrarà el 18 de desembre de 2019

La revista Zirkòlika ha obert la convocatòria adreçada a tots els artistes i companyies de circ que vulguin optar als Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya 2019, que enguany arriben a la desena edició i se celebraran el dimecres 18 de desembre a Barcelona. La convocatòria contempla qualsevol producció de circ que s’hagi programat a Catalunya durant els anys 2018 i 2019 i que tingui previst mantenir l’espectacle, el número o la creació durant el 2020. També poden presentar-s’hi totes les iniciatives per fomentar el circ realitzades al llarg d’aquest 2019.

Les propostes es poden enviar fins al 5 de novembre a través d’aquest formulari. Per presentar la sol·licitud cal indicar la categoria del premi al qual s’opta, el nom del número o espectacle, la disciplina, una breu descripció i l’enllaç a un vídeo d’1 a 4 minuts, a més del correu electrònic, el telèfon mòbil i la pàgina web de l’artista o companyia. Un jurat convocat especialment per a l’edició i extern a l’organització decidirà els nominats i els guardonats de cadascuna de les categories.

Els Premis Zirkòlika consten de 10 categories que reconeixen el treball de qualitat i les diferents formes i estils de fer circ. Les categories a les quals es poden inscriure les companyies són:

Millor espectacle de circ de sala. Aquest premi reconeix una producció de circ en format de sala. Es valora el resultat final de l’espectacle però també aspectes com el vestuari, la posada en escena, la música o la il·luminació.

Millor espectacle de circ de carpa. S’hi poden presentar tots els espectacles en format de carpa presentats a Catalunya durant els anys 2018 i 2019.

Millor espectacle de circ de carrer. Aquest premi reconeix una producció de circ en format de carrer que s’hagi vist a Catalunya durant els anys 2018 i 2019.

Millor número de circ. S’atorga a un número de circ d’una durada no superior als 20 minuts. Es valorarà el número tècnicament i també la seva posada en escena. Aquest número pot formar part d’un espectacle susceptible de ser premiat en alguna altra categoria.

Millor companyia o artista emergent. S’atorga al primer espectacle d’una companyia en què tots els seus membres han començat recentment la seva vida com a professional. També es pot concedir el premi a un/a artista novell.

Millor iniciativa per a la projecció del circ. Aquest premi s’atorga a la millor iniciativa, de qualsevol tipus, que hagi ajudat a la projecció del circ de Catalunya. S’inclouen en aquest premi accions locals i també internacionals, així com activitats que tinguin a veure amb la gestió, la producció o la teoria del circ.

Millor espectacle de pallassos. Aquesta categoria està adreçada a tots els espectacles de pallassos o còmics estrenats durant els anys 2018 i 2019 o que es pugui programar durant el 2020.

Premi Zirkòlika especial. És un premi obert. Es concedeix a un espectacle que destaqui per la seva posada en escena, música, direcció o vestuari, etc.

Al novembre es coneixerà la llista de nominacions de totes les categories. Els Premis Zirkòlika de Circ 2019 es lliuraran el dimecres 18 de desembre a Barcelona, en el marc de la ja tradicional Nit de Circ. Des de la seva creació, l’any 2010, s’ha convertit en una cita esperada per a tot el sector. El seu objectiu és promocionar el circ i, alhora, dignificar i contribuir a la professionalització dels artistes i companyies circenses.