RELACIÓ DE LES CATEGORIES I GUARDONS DELS

PREMIS ZIRKÒLIKA DE CIRC DE CATALUNYA 2019

PREMI AL MILLOR ESPECTACLE DE CIRC DE CARPA. CIRC TEATRE ROSA RALUY.

Nou circ itinerant creat el passat estiu que defineix la seva primera creació, Vekante, com un espectacle contemporani de circ tradicional. La companyia neix de la mà de Rosa Raluy i William Giribaldi.

PREMI AL MILLOR ESPECTACLE DE SALA. ‘OVVIO’ – KOLEKTIV LAPSO CIRK.

David Diez i Tomas Václavek estan especialitzats en la cerca de l’equilibri i la manipulació utilitzant sempre objectes quotidians. A cada número demostren la passió, el coratge i la confiança cega que es tenen l’un a l’altre. Posen a prova la llei de la gravetat i els límits de l’artista en una arquitectura de fusta minimalista. Busquen sorprendre i entretenir a parts iguals a través del risc, en un clímax ascendent de tensió i adrenalina.

PREMI AL MILLOR ESPECTACLE DE CARRER. ‘INO’  – INO KOLLEKTIV.

Un espectacle contemporani de portés acrobàtics femení a càrrec de 7 artistes de diferents nacionalitats integrants de la companyia francesa Cie L. A través d’acrobàcies es posen l’una a la pell de l’altra i, portant-se i suportant-se, es desfan de les pressions socials que els pesen i resten llibertat. Una mostra de la força que té el col·lectiu i del que són capaces de fer les dones si avancen juntes i fan el que volen fer.

MILLOR ESPECTACLE O ENTRADA DE PALLASSOS. ‘VEUS QUE NO VEUS’ – CIA. PEPA PLANA.

Pepa Plana (com a augusta) i Noël Olivé (com a carablanca) s’uneixen per reivindicar la figura de la pallassa tot confrontant-la a la del pallasso. Ofereixen una versió femenina de les entrades clàssiques del circ, és a dir, els números que obren un espectacle o que enllacen les diferents escenes. Juguen i mosseguem per denunciar la desigualtat que viuen les dones.

MILLOR NÚMERO DE CIRC. ACROBÀCIES – MAIOL PRUNA & FRANCESCO GERMINI.

Maiol Pruna i Francesco Germini són dos joves acròbates acabats de graduar-se a la prestigiosa escola belga ESAC que han participat amb el seu número de mà a mà a l’espectacle de joves promeses Crece que es va presentar al Teatro Circo de Madrid.

MILLOR COMPANYIA O ARTISTA EMERGENT. NOM PROVISIONAL.

Nova companyia formada per Joan Pallàs i Eva Camps que aquest any ha estrenat Qui cu qui què quina, espectacle que es va poder veure al festival Circorts i on la parella presenta exercicis de bicicleta acrobàtica i perxa xinesa.

MILLOR INICIATIVA PER A LA PROJECCIÓ DEL CIRC. CARPA REVOLUCIÓ.

Inaugurada al pati de la masia de Can Puig (Sant Pere de Ribes) l’any 2017, l’impulsa el col·lectiu Fes+Chapeau per explorar les arts escèniques, circenses i performatives com a motor de transformació social. Ofereix programació estable, suport als artistes i noves formes d’aprenentatge per a infants i adolescents.

MILLOR TRAJECTÒRIA. CIRC PERILLÓS.

Formada pels trapezistes Adelaida Frias i Jordi Borrell, Circ Perillós va estar en actiu entre els anys 1981 i 1996 i està considerada com una companyia pionera dels circ català i un referent de moltes generacions posteriors. Durant més de 15 anys va actuar per tot Europa i va estrenar Volàtil, Balcó o Rulot, entre d’altres espectacles. Entre els números més coneguts hi ha el trapezi fix i la caravana aèria. El jurat ha destacat els seus espectacles arriscats i el caràcter pioner d’una companyia que es va retirar fa 23 anys.

PREMI ESPECIAL. ‘ESCARGOTS’ – CIA. SLOW OLOU.

Escargots és un espectacle itinerant ple d’humor surrealista on Pere Hosta i Toti Toronell condueixen el públic a través d’un univers particular ple de somriures i complicitats. Des de l’humor i poesia, els espectadors poden observar com viuen dos individus-cargols el seu dia a dia. Escargots, l’espectacle guanyador, és la primera pedra per a futurs projectes compartits d’aquesta divertida parella.

PREMI DE VOTACIÓ POPULAR. ‘ESCARGOTS’ – SLOW OLOU.

L’espectacle ha obtingut el premi de votació popular després d’obtenir 128 vots, el 20% dels 638 vots rebuts. Estrenat l’any 2018 a FiraTàrrega, es tracta d’un espectacle multidisciplinar i d’humor visual on la parella còmica Toti Toronell i Pere Hosta acompanyen en tot moment l’espectador per un insòlit, absurd i divertit recorregut.  Slow Olou és un projecte de dos pallassos, Toti Toronell i Pere Hosta. Una idea d’apropar dos universos particulars en un de sol i crear un univers d’humor i poesia.