RELACIÓ DE LES CATEGORIES I GUARDONS DELS

PREMIS ZIRKÒLIKA DE CIRC DE CATALUNYA 2020

MILLOR ESPECTACLE DE CIRC DE SALA. DESDÈMONA D’ALBA SARRAUTE  I LES OFÈLIES. Per un treball d’anys i panys, per no haver-se rendit mai en aquesta travessia, per haver assolit un somni, per una versió d’Otel·lo de William Shakespeare amb molt de circ i molt actual, per un excel·lent treball escenogràfic i una brillant dramatúrgia. I perquè reivindica el paper de les dones i ho fa amb un llenguatge fresc, desinhibit i molt coral. 

MILLOR ESPECTACLE DE CARPA. ‘TOCA TOC’ DE LA COMPANYIA PAKIPAYÀ. Pel seu bon treball gestual i teatral, perquè després de molts anys amb actuacions al carrer han  volgut fer un pas valent i apostat per un nou espai escènic, i perquè ho han fet en una carpa incomparable, original, diferent, única i molt i molt especial. 

MILLOR NÚMERO DE CIRC. LIÑATZ (линя́ь) DE LA COMPANYIA MY LAYKA. Perquè posa els pèls de punta, per la seva exhibició de bona tècnica, per un espectacular número violent i sense pietat que deixa tothom bocabadat, per la força, brutals i turbulents exercicis de les dues dones acròbates, per la seva integració amb la música en directe i perquè revolucionen la tècnica del mà a mà. 

MILLOR PROJECTE DE CIRC SOCIAL. CIRCUS TIME. Perquè té en compte la inclusió de persones en situació de risc social, perquè ha realitzat una pràctica d’aprenentatge i ensenyament de tècniques de circ de manera continuada en el temps i perquè ho ha fet amb objectius educatius. 

MILLOR INICIATIVA PER A LA PROJECCIÓ. FESTIVAL CANTILAFONT. Per la seva aposta pel circ, per programar-lo al costat d’altres arts escèniques, amb una producció impecable i una mirada amb molta cura cap a l’artista i el públic. Treballant per la creació de nous públics i descentralitzant la programació de circ amb un festival que també dona a conèixer el patrimoni del Lluçanès

MILLOR ESPECTACLE DE CIRC DE CARRER. OYUN’ DE FEDERICO MEDINI LA COMPANYIA EL FEDITO. Per crear un univers únic, per un treball d’investigació i experimentació molt reeixit, per trencar les formes convencionals i per reconvertir simples estris de cuina -olles, plats, culleres- en objectes per a fer equilibris i malabars!! Per la seva especial personalitat i per crear una harmonia i complicitat única i sorprenent amb el públic.

MILLOR ESPECTACLE DE PALLASSES O PALLASSOS.  EL GRAN FINAL’ DE LA COMPANYIA BUCRAÁ CIRCUS. Perquè aconsegueixen emocionar-nos, commoure’ns i explicar-nos una història sobre els estralls de la Guerra Civil amb una gran sensibilitat, una gran compenetració i una gran humanitat. Perquè sota una brillant posada en escena i un original vestuari, i malgrat la seva joventut, aquesta parella té ànima de pallasso. I perquè la seva tragicomèdia ens sorprèn fins a un espectacular Gran Final. 

MILLOR ARTISTA O COMPANYIA EMERGENT. ESTAT D’EMERGÈNCIA, DE LA PRODUCCIÓ NACIONAL DE CIRC. Per haver superat tots els obstacles imaginables i inimaginables, per tirar endavant un espectacle en plena pandèmia i no haver-se volgut aturar, per la tenacitat del seu director, per haver apostat per joves artistes de circ, pels bons números de l’espectacle, per les emocions que ens trasllada i perquè busca respostes i ens ajuda a entendre un món a punt a punt del col·lapse. 

PREMI A LA MILLOR TRAJECTÒRIA. JANGO EDWARDS. Per tota una vida dedicada a l’humor, a la provocació i a l’excentricitat. Per viure amb passió cada moment, per la seva inesgotable energia, per deixar-se la pell a les pistes i a l’escenari, perquè aquest premi l’ajudi a trobar el Sant Grial del Clown, per fer-nos riure, per estimar al seu públic i per dedicar-se també a la formació de joves pallassos través del seu Institut de Clown. Perquè és tota una llegenda viva del circ. 

PREMI ESPECIAL. CONSTEL·LACIONS DE NÚRIA ANDORRÀ. Per l’ús de les noves tecnologies, per un espectacle molt plàstic i innovador, per unes imatges suggerents que ens condueixen a nous camins estètics i sonors. Per integrar el circ amb la música i per les seves impactants imatges que fan d’aquesta espectacular creació una experiència única on els sons viatgen per l’espai.