Els Premis Zirkòlika 2018 es lliuraran el 19 de desembre a El Born Centre de Cultura i Memòria
Comments 0
- zirkoliko on 8 novembre, 2018 inNotícies
Els Premis Zirkòlika 2018 es lliuraran el 19 de desembre a El Born Centre de Cultura i Memòria

La trobada anual del circ català estrena escenari en la seva novena edició

Els guardons, que enguany obren categories noves, han rebut 44 candidatures de 34 companyies

El jurat estarà format aquest any per vuit persones; entre elles la pallassa Pepa Plana

Fins a finals de novembre continua obert el premi de votació popular adreçat a professionals, periodistes culturals i aficionats al circ

Els Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya arriben enguany a la novena edició i es lliuraran durant la gala Nit de Circ que tindrà lloc el dimecres 19 de desembre, a les 20h, a El Born Centre de Cultura i Memòria (Barcelona).

Els guardons de referència del circ català han tancat aquesta setmana la convocatòria amb la recepció de 44 propostes de 34 companyies. Enguany s’han ampliat amb dues noves categories: millor entrada o espectacle de pallassos i millor trajectòria. A més, s’han creat les categories de millor espectacle de circ de sala i millor espectacle de circ de carpa, fins ara unides.

En total, s’atorgaran 11 guardons, entre els quals hi ha el Gran Premi BBVA Zirkòlika, atorgat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX. El premi consisteix en una gira per vàries ciutats catalanes valorada en 20.000 euros. En aquests moments, un jurat d’experts avalua les candidatures per decidir els nominats.

El jurat està format aquest any per la pallassa Pepa Plana (Premi Nacional de Cultura 2014), l’actriu i gestora cultural Cristina Cazorla, de La Puça Espectacles, l’artista i acròbata Ignasi Gil, la productora i mànager Jordina Blanch (CIRCulant), la gestora Sònia Martínez (Alter Circus), el fotògraf Manel Sala ‘Ulls’, el periodista i cap de redacció de la revista Zirkòlika, Marcel Barrera, i Lola Casademont, de la Fira de Circ de La Bisbal d’Empordà.

D’altra banda, fins el pròxim 30 de novembre continua oberta la convocatòria del premi de votació popular per escollir el millor espectacle de circ de l’any. És un premi adreçat a professionals del circ, periodistes culturals i aficionats del circ. Per votar només cal omplir aquest formulari. Entre tots els participants se sortejaran dues subscripcions anuals per a la revista de circ Zirkòlika i dues entrades dobles per a la Nit de Circ.

Des de la seva creació l’any 2010, la Nit de Circ s’ha convertit en una cita anual per a tot el sector. Està organitzada per la revista Zirkòlika i compta amb la implicació de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX, i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

El seu objectiu és promocionar el circ i, alhora, dignificar i contribuir a la professionalització del sector i dels artistes i companyies de circ català. També es pretén donar visibilitat a tots els espectacles de qualitat creats i produïts a Catalunya, cohesionar el sector, obrir circuits d’exhibició i mostrar l’enorme potencial del circ en una vetllada que serveixi de punt de trobada del món del circ, tant dels professionals del sector com del públic general.