Presenta ara el teu espectacle, el teu número o el teu projecte als Premis Zirkòlika 2023
Comments 0
- zirkoliko on 6 abril, 2023 inUncategorized
Presenta ara el teu espectacle, el teu número o el teu projecte als Premis Zirkòlika 2023

Volem conèixer tots els espectacles de recent creació que s’hagin pogut veure a Catalunya durant els darrers dos anys (2022-20023) i que optaran als Premis Zirkólika 2023, és mot senzill, sols heu d’omplir aquest formulari de presentació de candidatures.

El termini per presentar la candidatura als Premis d’aquest any finalitza el 15 de novembre i es donaran a conèixer a la clàssica Nit de Circ dels Premis Zirkòlika, el dimecres 20 de desembre a la carpa del Circ Històric Raluy.

S’atorguen onze reconeixements als espectacles i projectes d’artistes, companyies i entitats del sector

Els Premis Zirkólika són un reconeixement als principals formats de fer circ avui en dia. Hi ha quatre modalitats per als diferents espectacles de carpa, sala, carrer i número de circ.

Categories dels premis

Hi ha un premi per als espectacles de circ itinerant amb carpa que fan la seva gira o han passat durant els dos darrers anys per Catalunya.

Una segona categoria premia els espectacles que es representen als teatres i les sales.

 La tercera categoria premia els espectacles creats per representar-se al carrer o als espais exteriors.

La quarta modalitat premia els números de les diferents disciplines del circ que cada artista o companyia té encara que també puguin formar part d’un altre espectacle.

Espectacles de pallasses i pallassos

A nivell d´espectacles, a més d´aquestes quatre categories de premis, hi ha un premi dirigit als espectacles de pallassos i pallassos. Són per a espectacles creats per pallasses i pallassos on el concepte íntegre de l’espectacle es basa en l’humor i la comicitat.

Espectacles d’artistes i companyies emergents

També els premis zirkòlika fan cada any un reconeixement a les noves generacions d’artistes o companyies emergents. Són uns premis dirigits a espectacles on la majoria dels artistes són artistes emergents que es llancen al món professional amb el seu primer espectacle o també amb un número de circ. És un premi per donar visibilitat als artistes que tot just surten de fer la seva formació en circ i que comencen a crear espectacles.

La formació en circ

En la línia de la formació en circ es vol fer una especial atenció i premiar de la mà de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) els projectes de formació que hi ha a Catalunya, amb l’objectiu de donar-los més visibilitat i també de reconèixer i reivindicar el paper fonamental que tenen dins del sector com a projectes i iniciatives per a la projecció del circ.

Per donar suport als projectes de formació, l’APCC donarà un suport econòmic de 1500€ a un dels projectes formatius que es presentin als premis, atès que la formació de circ no té una administració de la que rebi suport, més enllà de petites infraestructures o accions de difusió.

La formació sempre es troba a terra de ningú, ni en educació ni en cultura. Així que des de l’organització dels premis i des de la pròpia associació de professionals us animem a participar a la convocatòria dels premis a través del formulari general de participació.

El circ social

També un reconeixement específic dins de les diferents categories de premis, i que es duu a terme des de fa 3 anys, es dóna als diferents projectes de circ social, tant artístics com també formatius.

Són projectes la finalitat dels quals és provocar una millora de la qualitat de vida en relació a una desigualtat social, contribuint a la transformació social, seguint criteris artístics i pedagògics, a través de la presència d’artistes o formadors/es de circ i/o d’eines adequades a l’activitat en quant a espais i materials.

Aquest premi també requereix que les entitats que treballin en aquesta línia presentin els seus projectes mitjançant el formulari de participació.

Premi especial i Premi a la trajectòria

Els premis Zirkòlika també fan un reconeixement especial a artistes o companyies amb una llarga trajectòria que han contribuït artísticament amb la seva dedicació de tants anys a fer créixer el sector.

És un premi que dóna el jurat dels premis cada any, així com un premi especial a un determinat espectacle, companyia o projecte per alguna característica especial que pot valorar des de la il·luminació o la música d’un espectacle fins a unes bones pràctiques o aspecte diferenciador del projecte.

Més informació

Tota la informació dels premis, així com les bases, es poden trobar a la nostra web.

Tant les nominacions com l’elecció dels premiats les atorga un jurat convocat expressament a cada edició dels Premis. És un jurat extern a l’organització, i format per especialistes al sector, programadors o els mateixos artistes que han estat premiats en les anteriors edicions dels premis.

En els darrers anys hi ha hagut una alta i bona participació a cada convocatòria, una prova que la creació circense està creixent i que s’estan fent contínuament molt bons espectacles.

A nivell de nominacions es nominen cada any al voltant de 35 espectacles i projectes diferents, dels quals surt un reconeixement especial al millor espectacle de cada categoria.

Presenta la teva candidatura abans del 15 de novembre